Que és GireOnt?

GireOnt es una entitat dedicada a la gestió artística i als recursos culturals, centrada molt especialment en la nostra música i la Festa de Moros i Cristians.

dimecres, 10 de març del 2010

L’AGRUPACIÓ MUSICAL ONTINYENT ES SOLIDARITZA AMB HAITÍ I XILE.

Les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, ara més que mai, estan d’allò més solidàries, especialment per part d’aquells col·lectius que, d’una manera o d’una altra, tímidament, formen part de la festa i la fan realitat.

De fet, el passat dissabte vam ser testimonis d’un moment històric dins el sentiment religiós de tots els ontinyentins quan el Morenet va ser pujat a l’arxiprestal de Santa Maria i, seguidament, es va procedir a la processó de la pujada pel peculiar recorregut que el veu baixar cada agost, coincidint amb les festes morocristianes. Tant aquesta pujada com la baixada del Crist, han sigut històriques ja que han estat realitzades de manera extraordinària dins dels actes que es preparen per commemorar el 150 aniversari de la nostra festa.

L’Agrupació Musical d’Ontinyent, encarregada de fer la pujada al Crist el passat dissabte 6 de març ha decidit destinar la dotació econòmica simbòlica que van a rebre de la Societat de Festers als damnificats en els terratrèmols d’Haití i Xile. D’aquesta manera, els músics d’aquesta entitat cultural lliuraran la quantitat que percebran a dues organitzacions no governamentals, com a símbol inequívoc que l’important dins la festa no és la quantitat de diners que es cobre per ella, sinó el respecte i la consideració que s’ha de tenir davant diverses situacions. Només així serà possible la igualtat entre tots i, alhora, l’harmonia que ha d’acompanyar una festa local amb tantes expectatives com la nostra.

Tot i que encara no han estat decidits els noms d’aquestes organitzacions esperem que aquesta decisió siga ben rebuda pels ontinyentins que, una vegada més, i de part d’un col·lectiu cultural de la nostra ciutat que forma la nostra festa, així com és l’Agrupació Musical Ontinyent, fem honor al títol de Molt Caritativa que ens va ser lliurat pel rei Alfons XIII arran de la desfeta ferroviària de desembre del 1922.

Des del l’Agrupació es vol donar un exemple de solidaritat i d’esta manera continuar fent festa només per escoltar notícies com aquesta, que ens donen un motiu de gratitud pel qual continuar amb ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada